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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
29/10/2001 |
Data da última atualização: |
03/07/2009 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
CORREA, L. A. (coord.). |
Título: |
Ensaios nacionais de cultivares de milho normal 2000/2001. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2001. |
Páginas: |
68 p. |
Série: |
(Embrapa Milho e Sorgo. Documentos, 10) |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Os principais objetivos deste trabalho sao: avaliar em rede, nos principais centros produtores, as cultivares de milho desenvolvidas pelas entidades publicas e privadas, auxiliar os agricultores e os tecnicos na escolha das cultivares mais adaptadas a suas regioes, fornecer dados para registro de cultivares, criacao e manutencao de um banco de dados e formar parcerias com inumeras entidades publicas e particulares. |
Thesagro: |
Milho; Seleção; Variedade; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
Corn; Varieties. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 00943nam a2200205 a 4500 001 1062821 005 2009-07-03 008 2001 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aCORREA, L. A. 245 $aEnsaios nacionais de cultivares de milho normal 2000/2001. 260 $aSete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo$c2001 300 $a68 p. 490 $a(Embrapa Milho e Sorgo. Documentos, 10) 520 $aOs principais objetivos deste trabalho sao: avaliar em rede, nos principais centros produtores, as cultivares de milho desenvolvidas pelas entidades publicas e privadas, auxiliar os agricultores e os tecnicos na escolha das cultivares mais adaptadas a suas regioes, fornecer dados para registro de cultivares, criacao e manutencao de um banco de dados e formar parcerias com inumeras entidades publicas e particulares. 650 $aCorn 650 $aVarieties 650 $aMilho 650 $aSeleção 650 $aVariedade 650 $aZea Mays
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
05/12/2014 |
Data da última atualização: |
09/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LABANCA, R. A.; COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G. |
Afiliação: |
RENATA ADRIANA LABANCA; GABRIELA REZENDE COSTA; NILTON DE OLIVEIRA COUTO E SILVA; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; NILSON CÉSAR CASTANHEIRA GUIMARÃES; ROBERTO GONÇALVES JUNQUEIRA. |
Título: |
Isoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the differences in composition between six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM), all of them from Minas Gerais State, Brazil. We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.waset.org/abstracts?q=labanca&search=Search
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Marc: |
LEADER 01916naa a2200193 a 4500 001 2001814 005 2018-02-09 008 2014 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLABANCA, R. A. 245 $aIsoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe objective of this study was to evaluate the differences in composition between six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM), all of them from Minas Gerais State, Brazil. We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron. 650 $aSoja 700 1 $aCOSTA, G. R. 700 1 $aSILVA, N. de O. C. e 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aGUIMARÃES, N. C. C. 700 1 $aJUNQUEIRA, R. G. 773 $tIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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